Affärssystem för e-handel

Skaffa nytt affärssystem för e-handel, det kan väl inte vara så svårt? Efter att ha varit med i ganska många e-handelsprojekt där det ska bytas affärssystem så kan jag bara säga ”jo, det är ganska komplicerat”. Det är inte bara att köpa ett affärssystem och sedan sköter det sig själv, utan tvärtom så är det väldigt många delar som ska falla på plats och som ska synka med varandra och någon är ju tvungen att se till att alla dessa delar kan kommunicera med varandra, annars blir det svårt. Jag råder dig att inte försöka dig på detta projekt själv om du inte är expert eller har specialister att tillgå och bolla med.

Olika affärssystem

Det bästa du kan göra är att ta en initial kontakt med någon som kan litegrann av många affärssystem och som kan komma fram till vilket av dessa som skulle passa för din verksamhet. Att leta efter passande affärssystem är lite som att kliva in i en djungel och sedan försöka hitta bästa vägen tillbaka, du kommer att gå vilse om du är ovan. Du kanske tycker att det är mycket pengar att lägga på rådgivare men detta har du igen dubbelt upp längre fram än om du försöker rådda i allting själv och efter 6 månader kommer fram till att det inte passar särskilt bra ihop med din webb-plattform.

Rätt affärssystem för e-handel

Vilket affärssystem som är rätt för just din e-handel är svårt att säga men att anlita en specialist från början kommer i vilket fall som helst att hjälpa dig enormt på vägen i dina beslut. Jag har sett så många olika typer av e-handelsprojekt och affärssystem som har havererat innan det ens har sjösatts på grund av okunskap där det senare har visat sig vara helt fel val för företagets behov. Se alltid längre framåt när du letar affärssystem så det blir flexibelt och inte statiskt. Det är mitt råd!