Friluftströjor herr

Jag får känslan av att människor i allmänhet blir bättre och bättre på att klä sig rätt under våra kallare månader. Fast det kanske å andra sidan inte är så konstigt då vi bombarderas med information varje dag, oavsett om det gäller friluftströjor herr eller diskmedel. Någonstans har vi nog tagit till oss vikten av att klä oss rätt för att slippa frysa under ridturen, vandringen, skridskoåkningen eller kanske skidturen. Vi har nog frusit alldeles för mycket under åren då utbudet av bra funktionsplagg inte var så stort som det är idag.

Bra friluftströjor för herr

När det gäller huruvida en friluftströja är bra eller minde bra går att diskutera hur mycket som helst, jag tycker att det enda sättet är att prova sig fram och lära sig mer om olika material. Att få en bra förståelse för själva materialet är A och O, först då kan vi välja rätt plagg för rätt tillfälle. Alla tillverkare tycker att just deras plagg är det bästa, och ibland stämmer det men oftast inte. Därför tjänar vi på att utöka vår vetskap om hur dessa plaggen fungerar ihop med väta, kyla och fukt. Lyckas du med konsten att hitta en riktigt bra friluftströja så gå tillbaka och köp en hel uppsättning.

Friluftströjor på Gekås

Det där med att priset stämmer överens med kvaliteten kan vi ju kalla för en myt, för än så länge har jag inte sett den relationen mellan pris och kvalitet. Nu pratar jag om ett medelsegment och inte kläder för några kronor. Men en sak är säker, jag köper mycket hellre ett underställ i bambu på Gekås för några hundralappar än ett på Friluftsfabriken för nästan en tusenlapp. Jag har testat båda och jag kan inte känna någon skillnad i kvaliteten, nämnas kan att dom är lika bra, det är ingen som är sämre, den enda skillnaden är priset.