Pärlor online

Tänk vad allt är annorlunda nu mot när jag själv var liten och gick till Zackes leksaksaffär för att välja en present eller kanske julklapp. Då gick det inte att köpa pärlor online, allt fick man göra över disk i affären. Jag tror, eller i alla fall inbillar mig, att det var roligare förr för barnen, på ett annat sätt. Nu konsumeras plastig skit överallt som om det vore toapapper. Det köps och köps och slängs kort därefter. Förr i tiden fanns det i princip bara leksaker med kvalitet och utbudet var inte enormt som det är nu. Utländsk konkurrens var inte alls lika stor och därmed inte heller inflödet av saker.

Leksaker online

Det mesta har gått från att handla allt i butik till att handla det mesta online. Ungarna sitter på nätet och tittar på leksaker och annat och skickar länken till föräldrarna. Det blir verkligen inte samma sak som att åka till leksaksaffären och gå runt och känna på grejerna, titta vad man verkligen vill ha och önskar sig och sedan få drömma lite om det. Istället klickar föräldrarna hem en leksak som barnet har sett på foto. Lätt och smidigt, snabbt går det med. Jag inbillar mig att man inte drömmer på samma sätt i det gigantiska utbud som man dränks i. Alldeles för många intryck och barnen önskar sig istället 30 saker.

Inne med pärlor igen

En sak jag minns att jag älskade när jag var liten och även mina barn, det var att göra fina pärlplattor. Även på den fronten har utbudet ökat enormt och det finns så många olika typer av pärlor i alla dess färger så även här har nog barnen svårt att välja ibland. Jag tycker nästan lite synd om barnen som utsätts för detta varje dag. Nä tacka vet jag pärlplattorna och de små plast pärlorna som alltid fanns i mängder på dagis.