Hitta hyresrätt i Stockholm

Att hitta hyresrätt i Stockholm är nog ett bland det svåraste uppdragen man kan ha i livet som ung, eller som äldre också så klart, men det är ju oftast när man är ung och ska studera som man börjar att röra på sig. Eller när man har studerat klart och ska börja arbeta, då kan det vara dags för många att flytta och inte sällan går flyttlasset till Stockholm. Men innan man kan ta med sig hela flyttlasset måste ju lägenheten hittas, inte sant? Och den lilla enda detaljen kan vara en riktigt svår nöt att knäcka. Tro mig, jag vet precis hur det kan vara.

Hyresrätt i Stockholm …

.. som att hitta en nål i en höstack, brukar man säga och precis så är det verkligen. För mig var det en mardröm som aldrig tycktes ta slut. Jag kom in på högskolan i Stockholm när jag var strax över tjugo år och var så klart tvungen att flytta. Som så många andra studenter så är det ju inte så att man har hunnit spara ihop ett kapital för att ha till ett boende eftersom de flesta av oss faktiskt har gått gymnasiet den mesta tiden. En och annan har nog sommarjobbat men den slanten räcker ju inte ens till att möblera lägenheten med om du hittar någon.

Även jag fann en hyresrätt

Till slut. Efter ungefär ett år av letande fann jag äntligen min alldeles egna lilla hyresrätt i Stockholm. Den allra första tiden bodde jag i ett slags kollektiv som jag lyckades komma in i genom en kompis som redan hade studerat ett år. Vi bodde sex stycken tjejer i en lägenhet med tre rum och kök och visst, vi hade kul första månaderna men sedan blev det nästan outhärdligt. Det var tjafs och bråk om allt till slut och jag bara längtade efter lugn och ro och något att kalla för ”mitt eget”. Men nu så sitter jag här i min lilla etta på 25 kvadrat och stortrivs. Här kan jag stanna ett par år till jag är klar med mina studier. Kämpa på ni andra!