Provinsen Labrador i Canada

Bekväma arbetskläder är skönt när du arbetar. Föredrar slitstarka plagg som klarar av lite tuffare tag. Mina snickarbyxor börjar bli utslitna och det är dags att kolla över ett par nya. Mest slits kläderna kring knäna, då jag sitter ned en del när jag snickrar. Funderar på vilket märke man ska välja, ser att det finns Lbrador, Blåkläder och ett par till populära märken som kollegorna använder. Lbrador verkar vara ett relativt nytt märke i branschen och de ser ut att ha bra kläder.

Vad för arbetskläder önskar jag förutom byxor? Vore bra om jag kan byta ut allt och få en helt uppdaterad garderob. Utöver byxor vill jag gärna ha ny skjorta, jacka, arbetsskor, keps, handskar, vinterjacka, regnkläder och hörselkåpor. Byxorna behöver ha flera fack så jag enkelt kan komma åt hammare, tumstock, mobiltelefon och vattenpass. Självklart ska det finnas knäskydd så jag inte sliter ut knäna. Läste på lite om bolaget Lbrador. Först kan man tro att det finns en koppling till hundrasen, men Labrador är även en provins i Canada. Labrador är känt för sitt karga klimat och jag tror att man med denna koppling vill visa att arbetskläderna klarar av tuffa klimat.

Just nu är jag på ett jobb för att byta ut panelen på ett hus i Malmö. Fasaden ligger nära havet och har tagit mycket stryk av väder och vind.

Vi kommer byta ut panelen som sitter på huset och måla brädorna. Färgen är stryktåligare än de vanliga märkena du finner i färghandeln. När vi ändå byter panelen passar vi på att sätta upp nya stuprör som börjat rosta. Vad är viktigt att tänka på när man målar fasader? Snåla inte med målarfärg, måla gärna 2 strykningar. Glöm inte att måla på ställen som är lite mindre synliga. Ändträna på varje bräda är ett vanligt ställe som fukten tränger sig in och skapar röta i virket på längre sikt.